If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Компютъра смята сместа според няколко фактора,единия от които е температура на двигателя.
Това че говорите за пукане в колекторите ми се струва богата смес.
Колега сега пробвах да изкарам температурния датчик на двигателя,но като го махна става по-голям батак....Светна инжекциона на колата,включи перката.....И пак така....Няма да е от тоя датчик проблема,нещо друго е
Колега ще се върна пак на ламбда сондата. За да видиш дали работи правилно, трябва само на нея да и направят диагностика, а не на цялата кола. На мен така ми направиха и нищо не откриха, а се оказа, че долу където влиза сондата в генерацията единият кабел беше откъснат и затова ми прекъсваше и не вървеше. Нищо не ти пречи и става за 3 сек. да я изключиш от буксата и да видиш какъв ще бъде резултата. Успех от мен!
Компютъра смята сместа според няколко фактора,единия от които е температура на двигателя.
Това че говорите за пукане в колекторите ми се струва богата смес.
Tук нещо се пообърка,когато пука в колектора значи е бедна сместа,когато пука в гърнетата значиите е богата.А на автора на темата и другите с подобен проблем ше кажа само,купете си нови дебитомери,не втора ръка,и ще ви се оправят колите.Казвам го от опит,не е да не съм минал по този път
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Tук нещо се пообърка,когато пука в колектора значи е бедна сместа,когато пука в гърнетата значиите е богата.А на автора на темата и другите с подобен проблем ше кажа само,купете си нови дебитомери,не втора ръка,и ще ви се оправят колите.Казвам го от опит,не е да не съм минал по този път
подкрепям твърдо
146 ti пилена сгъстена и портната ежедневка 145 jtd венера полиуретанс ендуранс тиим
Колеги купих си контактен спрей и напръсках кабелите на свещите и свещите само от горе(без да ги свалям)
напръсках всички букси и релета които се виждат при двигателя...Оставих колата 2 дена без да я карам,днес запалих колата работи перфектно и върви много добре за сега....Но незнам дали няма пак да се появи тоя проблем
Колеги купих си контактен спрей и напръсках кабелите на свещите и свещите само от горе(без да ги свалям)
напръсках всички букси и релета които се виждат при двигателя...Оставих колата 2 дена без да я карам,днес запалих колата работи перфектно и върви много добре за сега....Но незнам дали няма пак да се появи тоя проблем
Нищо не си направил споко,изчакай 2-3 дена и старата песен на нов глас.Кефите ме в тоя форум,искате съвети,хората ви дават а вие правите някакви невъобразими глупости.
П.С.Никога няма да забравя едно време Венци/ВФТИ/ как си пръскаше куплунзите по инжекциона с дезодорант
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Нищо не си направил споко,изчакай 2-3 дена и старата песен на нов глас.Кефите ме в тоя форум,искате съвети,хората ви дават а вие правите някакви невъобразими глупости.
П.С.Никога няма да забравя едно време Венци/ВФТИ/ как си пръскаше куплунзите по инжекциона с дезодорант
Абе на една 145-ца след като колегата се беше вече отчаял, защото беше сменил дебитомер, ламбда, кабели и свещи, но проблема пак си продължаваше и накрая се оказа, че изпускателният вал му беше заминал и не позволяваше запалената смес да излезе напълно и пукаше в колектора Ама тука във форума повече си гадаем от колкото да разберем точно проблема какъв е.
Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Абе на една 145-ца след като колегата се беше вече отчаял, защото беше сменил дебитомер, ламбда, кабели и свещи, но проблема пак си продължаваше и накрая се оказа, че изпускателният вал му беше заминал и не позволяваше запалената смес да излезе напълно и пукаше в колектора Ама тука във форума повече си гадаем от колкото да разберем точно проблема какъв е.
Ми то е форум, не сервиз. Ако се оправяха през форума колите, в сервизите щеше да е пусто. Човека пита - отговарят му на фона на това което е дал като информация.
За някои проблеми, решенията ги има написани тук. За други си трябва сервиз, както се препоръчва в 99% от случаите.
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Колеги на мен колата ми не гърми просто като я запаля студена на 1ва и 2ра не иска да върви някой път забива муцуна и придърпва се едно,като изключа от скорост се форсира нормално и държи нормални обороти,нали смених дебитомера след което ходих в Алфата и ми казаха,че работи нормално.....И колата нямала проблем на диагностиката.....
Има такива случаи,но ако е така няма да се оправя като позагреее
---------- Post added at 10:06 ---------- Previous post was at 10:05 ----------
Колеги на мен колата ми не гърми просто като я запаля студена на 1ва и 2ра не иска да върви някой път забива муцуна и придърпва се едно,като изключа от скорост се форсира нормално и държи нормални обороти,нали смених дебитомера след което ходих в Алфата и ми казаха,че работи нормално.....И колата нямала проблем на диагностиката.....
Дебитомера нов ли е,иливтора употреба
Дебитомера не е нов свалихме го от друга Алфа същата като моята пак 146 и пак 1,6ТС и като го сложих ходих до Алфа Ромео и го покажа на майстора и той каза,че всичко е добре вече....
Имам същия проблем с 1.6 туинспарка...
Когато е студена, няма никаква мощност на ниски обороти, при подаване на повече газ глъхне.
Дразни ме разбира се, но я изчаквам няколко минути.
На диагностика е ок.
Вероятни причини според мен са две:
или позапушени "пикаещи" инжектори
или ламбдасонда.
...ламбдасондата работи при температура над 300 градуса и нормално се грее от изгорелите газове.
за да заработи веднага има и електрическо подгряване - докато се загрее от газовете.
та ако е заминало подгряването на ламбдата - нормално - пука в ауспуха - мирише на бензин след като я запаля. докато стигна до диагностиката - вече всичко е ок.
а все ме мързи да намеря кабелите и да я замеря има ли го или не подгряването.
някои знае ли колко ома горе-долу трябва да е нагревателя на ламбда сонда ?
пишете ако оправите тоя пусти проблем какво се е оказало.
и въобще подгряването на ламбдасондата през реле ли е, спира ли се или е включено постоянно ?
Comment